Boniteta odličnosti

Novice

Vabimo vas na sejem IFAM 2020 / Gospodarsko razstavišče, Ljubljana / 11.-13. februar 2020

Vabimo Vas na 16. mednarodni sejem za avtomatizacijo, robotiko, digitalizacijo in elektroniko IFAM 2020 v Ljubljani, kjer Vam želimo predstaviti najsodobnejše tehnologije na področju pogonske in linearne tehnike.

Predstavili vam bomo linearne aktuatorje SERVOMECH, precizne servo pogone TRAMEC in našo celovito ponudbo pogonske tehnike ROSSI.

Najdete nas v hali A2, na razstavnem prostoru 000A.

Brezplačne vstopnice
Vsem našim poslovnim partnerjem omogočamo brezplačen vstop na sejem IFAM 2020. Za brezplačen vstop se registrirajte na povezavi in vnesite ključno besedo (keyword): Sever pogonska tehnika

Vljudno vabljeni!

Prodajni katalog

Planetni reduktorji lahko prenašajo zelo velike momente glede na svojo velikost, imajo visoko torzijsko togost in nizko zračnost, zaradi česar so primerni za širok spekter uporabe.

Večji stroški, manjši nazivni momenti gonila in večje gabaritne mere so tisti kritični dejavniki, kjer ugotovimo, da projektanti pogosto opustijo zahtevo za klasična zobniška gonila in namesto tega izberejo kompaktnejše planetno gonilo bodisi v linijski ali pravokotni osni izvedbi.

KAKŠNE SO PREDNOSTI PLANETNEGA GONILA V PRIMERJAVI S KLASIČNIMI ZOBNIŠKIMI GONILI?

1.DIMENZIJE
Planetni reduktor je bistveno bolj kompakten kot standardni kotno zobniški ali polžev reduktor in ga je zato lažje vgraditi v konstrukcijo.

2. TEŽA
Planetno gonil tehta približno ½ manj kot primerljivo klasično zobniško gonilo (polž, zobniško gonilo ali kotno zobniško gonilo) in prenaša večji max. navor.

3. CENA
Zaradi velikoserijske proizvodnje in nove tehnologije za izdelavo planetnih zobniških obročev z notranjim ozobjem z izvlačilnimi iglami, se je tehnologija izdelave močno pocenila tekom zadnjih desetletij, kakor tudi modularna vgradnja sta pripomogli k večji ekonomski konkurenčnosti planetnih gonil.

4. VELIKA PRESTAVNA RAZMERJA IN VELIKI MOMENTI
Z obremenitvijo, ki se razporedi po 3 planetnih zobnikih, se lahko prenašajo veliki momenti tudi pri relativno majhnih kompaktnih dimenzijah gonila in z zaporedno vgradnjo zobniških stopenj dosegajo najvišja prestavna razmerja.

KAKŠNE SO POMANJKLJIVOSTI PLANETNEGA GONILA V PRIMERJAVI Z KLASIČNIMI GONILI?
Nekatere pomanjkljivosti planetnih reduktorjev so: potreba po stalnem mazanju, visokih obremenitvah ležajev in kompleksni zasnovi.

Paleta planetnih reduktorjev in motornih gonil, posebej zasnovana za industrijsko uporabo:

  • Linijska in kotna izvedba osi gonila
  • 23 velikosti glede na nazivni moment od vel. momenta 100 Nm do 1mio Nm
  • pritrditev s prirobnico (B5), integriranimi stopali, montažo gredi z momentno ročico, nasadna izvedba itn..
  • Velik izbor izstopnih cilindričnih gredi bodisi klasičnih z moznikom, ozobljenih gredi, votlih gredi itn…
  • Prestavna razmerja  od> 3,5 do več kot 10 000
  • Celovita ponudba vstopnih prirobnic za elektromotorje, hidravlične motorje, servo motorje itn..
  • Odpornost na radialne in aksialne obremenitve gredi; visoka torzijska togost.

Generalni uvoznik:

Blagovne znamke