Novice

Seminar za konstrukterje – planetna gonila
KDAJ IN KJE: 3.09.2015 ob 10.uri v hotelu Piramida, Ul.heroja Šlandra 10,  2000 Maribor
več

Prodajni katalog

Frekvenčni pretvorniki

BOSCH-REXROTH FREKVENČNI PRETVORNIKI

Ponujamo široko paleto frekvenčnih pretvornikov in mehkih zagonov za  skalarno in vektorsko vodenje asinhronskega motorja. Skalarni način določa temensko vrednost statorske napetosti, vektorski način pa položaj, velikost in smer napetostnega vektorja. V aplikacijah, kjer je pomembna hitrost bremena, se uporabi skalarno vodenje vrtljajev (za natančno izvedbo se uporabi zaprtozančni princip). Navor pa je pomemben npr. pri navijalnih napravah (osno ali obodno gnane), ki zahtevajo visok in stabilen navor, kar zahteva (zaprtozančno) vektorsko vodenje navora

Mehki zagoni se uporabljajo za zagon trifaznih elektromotorjev in nadomeščajo starejšo izvedbo zagona zvezda/trikot. Mehki zagoni so bistveno manjši, cenejši in omogočajo nastavitev toka v določenem času in s tem preprečujejo prevelike zagonske tokove.

Frekvenčni pretvornik EFC 3600

Frekvenčni pretvornik za večjo energetsko učinkovitost in izboljšano upravljanje. Vgrajena nadzorna plošča vključuje vse, kar potrebujete za hiter in enostaven zagon. Zagon je preprost, ne potrebujete osebnega računalnika ali druge programske naprave. Funkcija kopiranja na nadzorni plošči je namenjena konfiguraciji več pretvornikov z enakimi ali podobnimi parametri.

Frekvenčni pretvornik Fe

Namenjen je za moči od 0,75 kW do 160 kW. Komunikacija na višji ravni poteka preko ModBus ali PROFIBUS (po želji).
Za zagotovitev komunikacije z določenim strojem sta na voljo dve različici: tip G za aplikacije, ki prenesejo velike obremenitve (npr. tekoči trakovi, mešalniki ali stiskalnice) in tip P za aplikacije, ki zahtevajo visoko vzdržljivost (npr. črpalke, ventilatorji ali drobilniki).

Frekvenčni pretvornik Fv

Namenjen je za moči motorjev od 0,40 kW do največ 90 kW . Trije načini nadzora, napetost/frekvenca (N/F), brez senzorni vektorski nadzor (SVC) in vektorski nadzor s kodirnikom (FOC), so namenjeni širokemu razponu industrijskih aplikacij. Napredna zasnova LCD nadzorne plošče omogoča hitro nastavljanje parametrov, priročno funkcijo kopiranja, enostavno diagnosticiranje in mnoge druge funkcije. Frekvenčni pretvornik Fv je pametna in cenovno ugodna izbira.

Najbolj aktualni izdelki ta hip

Blagovne znamke